Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Voor ICT'ers in de ouderen- en gehandicaptenzorg

Digitale ronde tafel over impact maken met ICT - ronde 2 volgeboekt

In de ouderen- en gehandicaptenzorg klinkt het steeds vaker: geef zorgprofessionals hun vak terug. Laat hen vanuit hun kennis en kunde zelfstandig beslissingen nemen die het welzijn van de cliënt vergroten; achter de voordeur of op de woongroep. Welke rol moet en kan IT hierin spelen?

11 maart

Locatie

Vanaf je laptop, tablet of computer
Thuis of op je werk

Deel je mening

Hoe maak ik impact met ICT die het primaire proces daadwerkelijk ondersteunt?

In de ouderen- en gehandicaptenzorg klinkt het steeds vaker: geef zorgprofessionals hun vak terug. Laat hen vanuit hun kennis en kunde zelfstandig beslissingen nemen die het welzijn van de cliënt vergroten; achter de voordeur of op de woongroep. Welke rol moet en kan IT hierin spelen?

Workarounds?

Uit de praktijk blijkt dat de huidige ICT het primaire proces niet of onvoldoende ondersteunt. Gevolg is dat zorgverleners workarounds verzinnen. Dat kost tijd. Die tijd kunnen ze beter besteden aan het verlenen van goede zorg. Willen zorgprofessionals hun verantwoordelijkheid kunnen pakken, dan hebben ze ondersteuning nodig van andere ICT-hulpmiddelen.

Dat vergt een nieuwe rol van de ICT-Manager in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Die transformeert van beheerder naar facilitator, want ICT verschuift van de backoffice naar het primaire proces. Maar hoe pak je dit aan en hoe maak je impact met ICT die het primaire proces daadwerkelijk ondersteunt?

Om tafel met vakgenoten

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we deze digitale ronde tafel: “Hoe maak ik impact met ICT die het primaire proces daadwerkelijk ondersteunt?”

Deze tweede ronde van de kennissessie wordt gehouden op donderdag 11 maart van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij de deelnemers uit te sparren en te discussiëren met vakgenoten. Wij helpen je graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Het programma

09:55 Inbellen deelnemers

10:00 Start digitale ronde tafel over de volgende onderwerpen

  • Ontwikkelingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg en de gewenste ondersteuning van IT
  • De selectie van de juist IT-hulpmiddelen
  • Tips voor een soepele implementatie en adoptie van nieuwe IT

11.30 Afronding en afsluiting

Het bespreken van zelf ingebracht stellingen en/of vragen worden ingepland na afloop van de sessie.

Wil je erbij zijn?

Helaas is deze ronde helemaal volgeboekt. Wil je een volgende keer graag aanschuiven? Mail naar marlot.wopereis@ecare.nl en we reserveren alvast een plek voor je.

Handig hulpmiddel bij het in vormgeven van jullie ICT strategie

Download: Business Model Canvas ICT strategie voor de zorg

Handig hulpmiddel bij het opstellen van de ICT strategie voor jullie organisatie is het Business Model Canvas voor ICT'ers in de zorg. Download het template en ga aan de slag!