Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Makkelijk (samen)werken in de Google Cloud voor de zorg

Google is met zijn online kantoorsoftware aan een flinke opmars bezig in de zorg. De online software voor tekstverwerking, spreadsheets, presentatie, e-mail opslag en online vergaderen is te gebruiken op laptop, tablet en smartphone. Informatie opslag gaat centraal en is overal op te vragen en te bewerken. Actuele documenten zijn daardoor altijd beschikbaar en het is duidelijk wie wat wanneer heeft toegevoegd of gewijzigd.

Google Cloud voor de zorg

Professionals werkzaam in de zorg willen vooral makkelijk kunnen samenwerken met collega’s. De IT hulpmiddelen wil je hierop afstemmen. In de Google Cloud hebben we een mooie oplossing die hierin ondersteunt. De Google Cloud voor de zorg bevat:

 • de kantoorsoftware Google Workspace met online software voor tekstverwerking (Docs), spreadsheets (Spreadsheets), presentaties(Presentations), online vergaderen (Meet) email (Gmail).
 • Opslagruimte (Google Drive)Voordelen voor gebruikers in de zorg

 • 1 keer inloggen voor toegang tot Google Workspace
 • Tegelijkertijd werken aan een document
 • Altijd en overal beschikbaar
 • Niet meer nodig om versies op te slaan


Voordelen voor ict-teams in de zorg

 • Geen onderhoud en beheer van software en servers
 • Centrale opslag van documenten
 • Teams kunnen zelf toegang tot Team Drive, Mail groep en Agenda beheren

Migratie van Google Cloud in de zorg

Om als zorgorganisatie succesvol te kunnen overstappen op nieuwe systemen en werkwijzen, is goede implementatie en begeleiding van dit traject een must. Daar besteden we veel zorg aan. De migratie bestaat uit drie fases.


 • Voorbereiding
  Allereerst formeren we een projectteam met specialisten van Ecare en vertegenwoordigers van jouw organisatie. Wij stellen een concept plan op en leggen dit aan je voor. Daarna maken we samen een communicatieplan om medewerkers te informeren. We inventariseren huidige werkprocessen en alle applicaties die nu in gebruik zijn binnen jullie zorgorganisatie. Ook krijg je advies over de ict-infrastructuur, devices als Chromebook en Chromebase. Door onze jarenlange ervaring in de zorg, weten we inmiddels wat wel en niet werk. Ook bereiden we de migratie voor.
 • Training en migratie
  We voeren de migratie uit volgens de plannen gemaakt in de voorbereidingsfase. Denk aan het aanmaken van Team Drives, overzetten van Team Documenten naar Team Drive, overzetten van persoonlijke documenten naar My Drive, configureren van Single Sign On. Ook stellen we een trainingsschema voor alle professionals in de zorg op. Daarbij is er de keuze tussen klassikale en online training of een combinatie.
 • Nazorg
  Je krijgt ondersteuning bij de support. We spreken samen af wie eerste en tweedelijns support levert. En we maken afspraken over het beheer van de applicaties. Denk hierbij aan het aanmaken en afmelden van gebruikers en de uitgifte van hardware.

Goed om te weten over een cloud oplossing voor de zorg

Heb je applicaties die nog niet in de cloud zitten, maar die nog wel worden gebruikt? Geen probleem. Onderdeel van onze dienst is een analyse van alle software die je gebruikt. Daarbij inventariseren we alle applicaties en kijken we:

1. of ze nog in gebruik zijn;

2. of je ze echt nodig hebt.

Vaak blijkt uit de analyse dat er binnen zorgorganisaties veel softwareprogramma’s nog wel actief zijn maar dat niemand ze gebruikt. Bij veel programma’s die nog wel worden gebruikt, blijkt er een overlap te zijn met functies uit Google. Die applicaties heb je ook niet meer nodig. Dat scheelt een hoop geld en beheerlast. En zijn er applicaties die je als zorgorganisatie echt niet kan missen, dan vinden we samen een oplossing.

Wat werkt het best voor de zorg? Google Workspace of Microsoft Office 365

Twijfel je nog welke kantoorsoftware voor jouw zorgorganisatie het meest geschikt is: Google Workspace of Microsoft Office? We hebben de verschillen op een rij gezet in een overzichtelijke infographic.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis geen nieuws meer op het gebied van zorg & ICT! Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.