Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Welke hardware voor welke discipline?

De beste hardware voor de zorg

Als je werkzaam bent in de zorg, dan ontkom je er gewoonweg niet meer aan: laptops of tablets. Je route bekijken, rapporteren, roosteren, verlof aanvragen, de cliëntadministratie etc. Een goedwerkend device (laptop of tablet) is wat je op zo'n moment nodig hebt. Maar welk device past nu het beste bij welke discipline? Want werk je op de administratie dan heb je toch net iets andere wensen dan als je als verpleegkundige de wijk in gaat. We helpen zorgorganisaties al jarenlang bij de aanschaf van de juiste hardware en weten inmiddels wat het beste werkt voor welke discipline. Bekijk onze aanbevelingen en laat weten waar jullie voor gaan. Wij regelen het graag voor je.

Voor de wijkverpleegkundige

De zorgverlener die de wijk in gaat, neemt zijn device mee op route. In dat geval heeft de zorgverlener baat bij een device dat:

  • tegen een stootje kan;
  • makkelijk in een tas past;
  • licht van gewicht is;
  • er moet 4G internet op te ontvangen zijn middels een datakaartje.

Onze aanbeveling voor de wijkzorg is daarom de Acer Chromebook 11.

Deze Chromebook is ‘Ruggedized’ (kan tegen een stootje), heeft een werkgeheugen van 4GB en een harde schijf opslag van 32GB.

Voor de woonzorg

We zien dat zorgverleners die werkzaam zijn in woonsettings hun devices vaak delen met collega's. Zo worden er ongeveer 4 devices per afdeling gebruikt.

De apparaten mogen groter zijn omdat ze over het algemeen op de afdeling blijven en niet mee hoeven in een tas naar huis. Een iets groter scherm biedt nou eenmaal meer gebruiksgemak, dus waar het kan, bevelen we een 'groot' scherm aan.

Binnen woonzorglocaties is draadloos internet beschikbaar. Deze devices hoeven daarom geen 4G internet te ontvangen. Voor de zorgverleners in deze setting bevelen wij het volgende device aan:

Acer Chromebook 14. Deze chromebook beschikt over een werkgeheugen van 4GB en een harde schijf opslag van 32GB.

Voor de mensen in de ondersteunende diensten

Professionals die in de ondersteuning werken, hebben vaak een vaste werkplek of een flexplek. Op die werkplek hebben ze de beschikking over één of meerdere schermen.

Er zijn een aantal opties denkbaar die goed passen bij deze werksituatie, we beschijven ze hieronder. Alle opties zijn uitgerust met voldoende werk- en intern geheugen. Omdat deze professionals vaak gebruikmaken van 'zwaardere' programma's, komt dat goed van pas.

Optie 1: Acer Chromebox

Een Chromebox is een minicomputer die is aangesloten op 1 of 2 vaste schermen. Dit is een typisch voorbeeld van een vaste werkplek. Wordt er binnen jouw organisatie veel gebruik gemaakt van een vaste werkplek en hoef je thuis geen werkgerelateerde zaken op te kunnen pakken, dan is de werkplek met de Chromebox een goede oplossing.

De Chromebox beschikt over een werkgeheugen van 8GB en een harde schijf opslag van 64GB.

Optie 2: Acer Chromebook 14

Een Chromebook kan in combinatie met een docking systeem ook worden gebruikt als vaste werkplek. Door middel van het docking systeem kan de Chromebook worden aangesloten op 1 of meerdere schermen. Het voordeel hiervan is dat je ook buiten de vaste werkplek om gebruik kunt maken van de Chromebook. Bijvoorbeeld thuis. Tevens zit je met de Chromebook niet vast aan een bepaalde plek. Flexibel werken is dus mogelijk.

Deze Chromebook heeft een werkgeheugen van 8GB en een harde schijf opslag van 64GB.

Optie 3: Acer Chromebase 24”

De laatste optie is een Chromebase. Dit is een computer en een scherm in één en kan bediend worden door middel van touch. Chromebases worden vaak gebruikt op vaste werkplekken waar altijd mensen van dezelfde discipline zitten. Bijvoorbeeld op de receptie van een zorgorganisatie. Door het touchscreen en het grote beeldscherm kan de computer eenvoudig worden bediend.

De Chromebase beschikt over een werkgeheugen van 8GB en een harde schijf opslag van 128GB.

Externe schermen

Voor optie 1 en 2 van hierboven bieden wij ook externe Iiyama schermen aan inclusief verstelbare voet en bijpassende verstelbare armen.

Zo is de hele digitale werkplek compleet.

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de prijzen? Laat de benodigde informatie achter en we stellen een passende offerte voor je op.

Meer weten?

Onze expert Frits Wiersma helpt je graag verder. Mail met Frits!