Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Veelgestelde vragen

Vraag maar raak

Uiteraard staan wij altijd klaar om jou te helpen met al je vragen. Om het jezelf makkelijker te maken, hebben wij hieronder de meest voorkomende vragen voorzien van een antwoord. Staat je vraag er niet tussen? Geen probleem. Wij zijn altijd bereikbaar.

Hoe maak intranet in de zorg het werk makkelijker?

Veilig en volledig Informatie delen is cruciaal voor het succesvol zorg leveren. Beschikt je zorgorganisatie over een intranet, dan is informatiedeling een stuk makkelijker dan wanneer er allerlei losse tools in omloop zijn. Hoe maakt een intranet je werk als zorgverlener makkelijker?

Wat zijn de ontwikkelingen van digitalisering in de zorg?

Covid-19 zet digitalisering in de zorg in een stroomversnelling. Doordat fysiek samenzijn is beperkt, zoeken mensen andere manieren om informatie met elkaar te delen en contact te houden. Ook zorg op afstand begint steeds meer normaal te worden en voor overleg is soepele toegang toegang tot actuele cliëntinformatie nodig. Wat is de basis voor succes met digitale zorg en wat zijn de ontwikkelingen en kansen in de ouderen- en gehandicaptenzorg?

Hoe maak ik een toekomstgerichte ict-strategie met mijn zorgorganisatie?

Werkprocessen in de zorg zijn efficiënter gemaakt via standaardprocedures en regels. Ieder proces kreeg een eigen tool. Die programma’s wisselden gegevens uit via maatwerkkoppelingen. Daardoor is in een zorgorganisatie een lappendeken ontstaan van softwarepakketten. De ict-afdeling doet het beheer en moet daarnaast zorgen voor innovatie. Maar waar haalt ze de tijd vandaan? Hoe maak ik tijd vrij voor het maken van een toekomstgerichte ict-strategie? Het business model canvas voor it-teams in de zorg helpt.

Wat is het voordeel van werken in de cloud?

Veel zorgorganisaties vragen zich af of hun ict de uitdagingen van morgen ook aan kan. Werk je in de cloud of een digitale werkplek, dan is dat het geval. Op deze pagina lees je er meer over de 7 kenmerken van de cloud.

Wat is User Provisioning?

User Provisioning is een techniek dat het beheer van digitale werkplekken eenvoudig maakt.

We zetten 3 vragen en antwoorden over User Provisioning voor je op een rij.

Wat is Single Sign On?

Je herkent het waarschijnlijk wel. Dagelijks inloggen op meerdere systemen met ieder zijn eigen inloggegevens. Lastig hè? Maar dat strenge digitale toegangsbeleid is nodig om gegevens te beschermen. Gelukkig kan inloggen nu makkelijk én net zo veilig via Single Sign On (SSO). Dat betekent dat je maar één keer hoeft in te loggen en daarmee toegang hebt tot alle softwareprogramma’s waarmee je werkt. Hartstikke handig dus!

Onze collega's Sophie en Daan vertelden hoe het werkt tijdens het webinar 'Single Sign On en de voordelen voor de zorg'. Of lees nog even verder op de volgende pagina.

Hoe is de informatieveiligheid geregeld bij Plein?

Informatieveiligheid is belangrijk om de persoonlijke en zorggegevens van je cliënten en jezelf te beschermen. Maar hoe goed je beveiliging technisch ook is geregeld, de mens vormt de zwakste schakel. Dus bewust omgaan met digitale middelen is de beste beveiliging. Neem als stelregel; zorgen voor de fysieke cliënt = zorgen voor de digitale cliënt. Lees meer over gegevensveiligheid en hoe Ecare handelt in geval van een datalek.

Hoe kunnen we veilig online samenwerken in de zorg?

De werkplek van professionals in de zorg verandert. Niet meer zorg achteraf registreren op een gedeelde computer op kantoor, maar samen bij de cliënt thuis of op de groep. Via laptop, chromebook smartphone of tablet. Hoe ziet online werken in de zorg eruit?

Volg het nieuws over zorg & ICT

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van zorg & ICT.