Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Nieuws 20 augustus 2021

Beter samenwerken met Google Workspace

Google heeft Workspace geïntroduceerd als vervanging voor de G Suite. Samenwerken staat centraal in de bundel van kantoorsoftware applicaties. Ideaal voor zorgorganisaties die in teams en/of over meerdere locaties heen samenwerken. Lees hier over de veranderingen.

Google is met zijn online kantoorsoftware aan een flinke opmars bezig in de zorg. De online software voor tekstverwerking, spreadsheets, presentatie, e-mail, opslag en online vergaderen is te gebruiken op laptop, tablet en smartphone. Informatie opslag gaat centraal en is overal op te vragen en te bewerken. Actuele documenten zijn daardoor altijd beschikbaar en het is duidelijk wie wat wanneer heeft toegevoegd of gewijzigd.

Samenwerken

In Workspace is het nu nog makkelijker om samen te werken aan documenten, spreadsheets en presentaties op al je apparaten, of je nu online of offline bent. In één overzicht vind je voortaan de bewerkingen van anderen en de wijzigingen worden realtime bijgehouden. Werkt iemand aan een document, dan zie je direct wat hij of zij aan het typen is. Via de nieuwe ingebouwde chatfunctie of videobellen via Meet kun je alle wijzigingen aan een document bespreken.

De functie waarmee je iemand in een document kunt ‘taggen’ is verbeterd. Als je @-typt in combinatie met een contactpersoon, dan krijg je uitgebreide details te zien over die persoon (denk aan contactgegevens) en geeft Google ook tips om je document aan te vullen.

Pdf’s importeren in Google Docs is sterk verbeterd. Er vallen geen details meer weg, de software houdt rekening met de lay-out van het document en er is ondersteuning voor meer lettertypen.

Online vergaderen

Via de sterk verbeterde online vergaderfunctie, overleg je makkelijk en snel met een collega of bied je hulp aan cliënten. Google Meet heeft nu zogenaamde break-out rooms voor bijvoorbeeld. Als moderator van een vergadering kan je een tijd instellen van een break-out sessie. Deelnemers kunnen om hulp vragen aan de vergaderleider. Aan het eind van een vergadersessie krijgt de organisator automatisch aanwezigheidsrapporten met de namen van de deelnemers, zijn e-mail en de duur van de oproep.

Email

Contactinformatie in Gmail is verbeterd. Zo zie je als je op een contactpersoon klikt in een oogopslag alle informatie: van contactgegevens, in welk team hij/zij zit, tot eerdere e-mailcorrespondentie. Ook is het makkelijker om contactpersonen toe te voegen. Dit versoepelt de samenwerking.

Werkt jouw organisatie ook met ons ECD PUUR.? Dan kun je met Workspace geïntegreerd je bestanden maken en direct aan het juiste dossier toevoegen in PUUR. Dankzij de krachtige zoekfunctie raak je geen document meer kwijt.

Meer informatie

Wil je meer weten over het gebruik van Google Workspace in jouw zorgorganisatie? Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt contact met je op.