Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Blog 26 augustus 2021

Waarom het tijd is voor een digitale werkplek voor jouw zorgorganisatie

Veel zorgorganisaties vragen zich af of hun ict de uitdagingen van morgen ook aan kan. Werk je op een digitale werkplek, dan is dat het geval. Lees alles over de kenmerken en voordelen,

Is de cloud wat voor jouw zorgorganisatie?

De cloud is dat wat voor onze organisatie? Deze vraag krijgen we regelmatig. Ja, de cloud is voor iedere zorgorganisatie interessant die:

 • werkt met applicaties die het zorgproces niet meer goed ondersteunen;
 • makkelijk en veilig samenwerken mogelijk wil maken;
 • kosten wilt besparen.

7 kenmerken van cloudsoftware

Met digitale werkplekken die in de cloud draaien, bereik je drempelvrije samenwerking. Hieronder lees je zeven kenmerken van cloudsoftware:

 1. Koppelen
  Cloudsoftware is makkelijk te beheren en eenvoudig te koppelen via API’s die de softwareleverancier beschikbaar heeft gesteld.
 2. Rechtstreeks toegang
  Toegang tot cloudsoftware gaat rechtstreeks via tweestapsverificatie. Gebruik je een digitale werkplek, dan logt de gebruiker een keer in voor toegang tot al zijn programma’s.
 3. Flexibel
  Groot verloop in personeel waardoor je behoefte aan digitale werkplekken fluctueert? Met cloudsoftware ben je flexibel in het op- en neerschalen; in gebruikers maar ook in software. Dus wil je over op een ander softwarepakket, dat is snel geregeld in de cloud.
 4. Standaard
  Houd er rekening mee dat cloudsoftware standaardsoftware is dus niet aanpasbaar zoals maatwerksoftware. Maar dat is niet nodig. Wij kennen de behoeften van de zorg en hebben een standaardproduct gemaakt, waarmee iedereen direct aan het werk kan. Dat betekent eindeloos dure(nde) consultancy maar een product uit de praktijk. Bovendien voeren we doorlopend nieuwe functies toe. Daar profiteer je direct van.
 5. Stabiel
  Veel cloudleveranciers garanderen 99,99% beschikbaarheid tot hun applicatie. Ook als de belasting op je programma’s toeneemt, ondervind je geen vertraging. De leverancier stelt geautomatiseerd extra databases ter beschikking bij piekbelasting en schaalt af als er minder dataverkeer is. Dit zorgt voor een constante en snelle verbinding tot de software.
 6. Voorspelbaar prijsmodel
  De meeste softwareprogramma’s voor dagelijks gebruik in de zorg zijn via SaaS (dus 100% cloud) af te nemen. Daarbij betaal je een vast bedrag per gebruiker per maand.
 7. Beperkte investeringen in hardware
  Cloudsoftware draait prima op goedkopere laptops zoals Chromebooks. Het is niet nodig om zware kostbare desktops aan te schaffen en die te voorzien van software. Het inrichten van digitale werkplekken gaat centraal per gebruiker. Ook heb je geen investeringen in onderhouds-intensieve servers. Alleen een goede internetverbinding is noodzakelijk.

Nieuwsgierig naar de cloud?

Heb je vragen of wil je weten ook iets is voor jouw organisatie? Wouter Kranenburg adviseert je graag. Laat je gegevens achter en Wouter neemt contact met je op